SitPro

Nieuws

Het nieuwe bellen, VoipOver

Nederland heeft er een nieuwe leverancier op het gebied van hosted telefonie bij. VoipOver is ontstaan vanwege de grote vraag vanuit het MKB naar een totaaloplossing en onafhankelijk advies op het gebied van telefonie.  Veel MKB-ondernemers hebben geen idee hoe de telefonie binnen het bedrijf is geregeld en of de geboden diensten nog wel passen bij het bedrijf.  Met hosted telefonie komen er allerlei mogelijkheden beschikbaar voor het MKB die tot voor kort alleen voor grote ondernemingen waren weggelegd.

Werken op elk moment en op elke plaats. Traditionele telefonie biedt deze oplossing niet. Om goedkoper én flexibeler te bellen, schakelen steeds meer bedrijven over op Voice Over IP ofwel, bellen over Internet.

 

Het altenatief voor Exchange > Kerio Connect

Op 22 mei zijn de leden van SitPro weer bij elkaar gekomen. Kennis en ervaring wordt uitgewisseld. Deze keer staat het werken met Kerio centraal. Verder krijgen we deze dag een rondleiding bij Halma automatisering.

Deze dag stond in het teken van het product Kerio en dan met name Kerio Connect, de mailserveroplossing van Kerio. Sprekers waren Chris Brans de salesmanager van hostingprovider BIT en de salesmanager Brian Tate van Kerio.

De presentatie was zeer boeiend. Na de introductie van Kerio gaf Arjen Halma een uitgebreide kijk in de technische keuken van de Kerio mailserver. We kregen een live demo van een omgeving waarop dat moment zo’n 250 actieve gebruikers gebruik van maakte. Alle leden vonden de presentatie boeiend en denken het product ook in te kunnen zetten bij de klant. Vooral de uniformiteit van Kerio is bijzonder te noemen. De server zelf draait op alle platformen (Mac, Windows en Linux). De mailclient draait ook probleemloos op alle platformen en mobiele devices. Er is een volledige intergratie met Outlook, Apple mail, iCal, etc. mogelijk. Verder is er een uitgebreide webmail functionaliteit en draait het product uiterst stabiel. In de demo waren zo’n 250 actieve gebruikers terwijl de load op de linux server minimaal was. Alle leden kregen na afloop een gratis Kerio licentie om het product verder te testen en te ervaren.

Technische sessie over Kerio mailserver en relevante producten

RoutIT VOIP cursus

Op 26 en 27 april hebben een aantal SitPro leden een HIP cursus gevolg bij RoutIT in Ede. RoutIT is een onafhankelijke Application Infrastructure Service Provider (AISP). Zij leveren onder meer VOIP diensten en ADSL verbindingen. Om partner/reseller van RoutIT te worden, moet over gedegen kennis worden beschikt, om voor eindgebruikers de beste oplossing te kunnen realiseren. Dat is de reden dat Job en Ko deze cursus hebben gevolgd. De cursus gaf inzicht hoe VOIP omgevingen kunnen worden ingericht en beheerd kunnen worden. Vooraf dachten we dat dit allemaal niet heel ingewikkeld was, maar kwamen we snel van terug. Het was vrij complex en uiters uitgebreidt. De managementsoftware die daarvoor wordt gebruikt, is dezelfde als providers als KPN gebruiken. Maar dan de laatste versie van de software en daarmee ook me de nieuwste features.  Alleen dat al is een reden om niet van KPN afhankelijk te zijn. De cursus werd gegeven door Albert van Wessel, een specialist op het gebied van VOIP en beveiliging. Een deel van de cursus bestond uit een theoretisch deel. Het grootste gedeelte bestond uit een praktische testcase die gemaakt moest worden. Aan het einde van dag 2 is de cursus succesvol afgesloten en ontvingen Ko en ik een certificaat. Nu kunnen (en mogen) wij de RoutIt VOIP producten bij onze klanten installeren en beheren.

SitPro leden Job van den Berge en Ko Timmers volgden succesvol deze training